Никой не разбра с какво са пълни - обрах овациите на колежките с тези тиквички!
22 Юли 2016
510354
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тиквички - винаги лесно, бързо и вкусно. Този чудесен зеленчук може да бъде приготвен по милион начини и всеки път да се получи нещо уникално!
За всички любители на тиквичките, днес сме ви ги приготвили пълнени и потопени в пухкаво тесто - достойно за всеки истински чревоугодник!
Продукти:
2-3 тиквички
300 гр. мляно месо
2 с.л.
брашно
2 яйца
2 с.л. прясно мляко
сол на вкус
черен пипер на вкус
Продукти:
- Обелете тиквичките и ги нарежете на пръстени дебели колкото един пръст.
- Изрежете средата, така че да се оформят пръстени. За да не изхвърляте изрязаното, добавете го към каймата, като прекарате месото заедно с тиквичките през месомелачка (може и да ги настържете).
- Запълнете всяка празнина с плънката. За да направите тестото разбийте яйцата с млякото и добавете сол и черен пипер на вкус.
- Всяка така напълнена тиквичка оваляйте в брашно, след това потопете в тесто и изпържете добре в продължение на 7-10 минути от всяка страна. Не забравяйте да покриете тигана с капак.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари