Никой не си прави вече баница след това изкушение за небцето- хем е по- лесно, хем по- бързо и убийствено вкусно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Никой не си прави вече баница след това изкушение за небцето- хем е по- лесно, хем по- бързо и убийствено вкусно
Никой не си прави вече баница след това изкушение за небцето- хем е по- лесно, хем по- бързо и...
103925
Никой не си прави вече баница след това изкушение за небцето- хем е по- лесно, хем по- бързо и убийствено вкусно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата, която ще ви предложим днес е универсална - може да се сервира вместо хляб, можете само това да вечеряте или закусвате. Но най-важното е уникалният й аромат и вълшебен вкус! Меденото тесто, ароматни билки, пикантен чесън и, разбира се, сирене - вкусна комбинация, допадаща на всички

 

Съставките

вода 1 чаша 250мл

Суха мая 11 g

мед 1 супена лъжица

сол 1 супена лъжица

Пшенично брашно 3чаши

Зехтин 3 супени лъжици

Чедар 500 g

чесън на вкус

Италиански билки на вкус

 

подготовка

Разредете маята в топла вода, добавете мед. Пресейте брашното. Сипете сол и брашно, омесете добре - тестото трябва да остане на топло място поне за час, за да може да втаса


Обелете чесънът и нарежете, като преминете през преса, в блендер или ръчно. Посолете, добавете билки и подправки, комбинирайте с олио или зехтин. Загрейте фурната до 50 градуса


Вземете тестото и отново омесете добре. Нарежете сиренето на филийки. Разточете тестото в правоъгълен слой, намажете с чеснова смес. Покрийте тестото със сирене. Навийте на руло и задръжте за 5 минути във фурната.


Извадете и нарежете на 4 см широки кръгове, без да режете до края, както е показано на снимката. Плъзнете в различни посоки. Покрийте с кърпа и оставете да престои отново във фурната - този път 30 минути. Извадете и намажете отново. 


Загрейте фурната до 200 градуса. Поставете лист за печене с топла вода под фурната. Сложете плетеницата и намалете температурата до 180 градуса. Печете за половин час.

Сервирайте готовото руло топло . Насладете се на вкусното ястие

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft