Никой не хапваше чийзкейк у нас, докато не спретнах това сладко изкушение, сега всички мрънкат само да им правя

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Никой не хапваше чийзкейк у нас, докато не спретнах това сладко изкушение, сега всички мрънкат само да им правя
Никой не хапваше чийзкейк у нас, докато не спретнах това сладко изкушение, сега всички мрънкат...
11090
Никой не хапваше чийзкейк у нас, докато не спретнах това сладко изкушение, сега всички мрънкат само да им правя
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкъщи всички се мръщеха на чийзкейк, докато не направих тази вкусотия- вече им е любима! Ако и вие си падате по експериментите, то задължително пробвайте тази рецепта за чийзкейк с малини и круши.

 

Необходими продукти за 12 порции

200 г маслени бисквити

100 г меко масло

2 с. л.

какао

2 с. л. сусам

 

за плодовия пълнеж:

2 ароматни зрели круши, нарязани на малки кубчета

100 мл вода 3 с. л. захар 1 с. л. натурално царевично нишесте 300 г малини

 

за пълнежа:

200 г бял шоколад, нарязан 100 мл сметана 700 г крем-сирене ½ ч. ч. фина кристална захар 3 яйца 2 ч. л. бурбонска ванилова захар 100 г какаов крем

 

Начин на приготвяне

1. Бисквитите се смилат заедно с какаото и се прибавят маслото и сусамът. Сместа се притиска върху дъното на форма с подвижни стени, застлана с хартия за печене. Слага се във фризера за 20 мин.

2. За плодовия пълнеж се слагат да заврат водата, захарта и крушите. Като поврат 3-4 мин, се добавя нишестето, разтворено в 1-2 с. л. студена вода и се разбърква, докато се сгъсти. Прибавят се малините, разбъркват се и сместа се сваля от огъня и се охлажда.

3. Фурната се загрява на 160° С без вентилатор, като на дъното се поставя тавичка с вода.

4. Сметаната се загрява и с нея се залива шоколадът, разбърква се, докато се стопи.

5. Крем-сиренето се разбива със захарта на бавни обороти. Едно по едно се прибавят яйцата при бавно разбъркване. Слагат се ванилената захар и бялата шоколадова смес. Половината от сместа се сипва върху охладената основа, отгоре се разпределя половината от малиновата смес и на няколко места разбитият какаов крем. Сипва се останалата бяла маса и се покрива с останалата половина от малиновата смес. С върха на ножа може леко да се разбърка, за да се получи мраморен ефект.

6. Чийзкейкът се пече около 50 мин, като не бива да се зачервява. Изважда се от фурната, охлажда се и се слага в хладилник за една нощ. Изважда се от формата и се гарнира с пресни круши, малини и мента.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft