Шеф Андре Токев създаде специални рецепти за рибна супа и основно ястие, за да помогне на зрителите да се подготвят за Никулден.
Вкусната, оригинална и впечатляваща вечеря с шаран се приготвя в рамките на час, а резултатите биха впечатлили и най-претенциозното небце.
Кулинарът от журито на MasterChef показа как лесно се почиства рибата от люспите, как се филетира, а от главите и костите приготви апетитен рибен бульон.
Той подчерта, че времето за варене не бива да надвишава 20 минути, за да се съхранят полезните вещества и да се постигне сладкият вкус.
Като добави масло, брашно, червен пипер, копър, маринован пипер, чесън, туршия, мащерка и сол, Андре Токев създаде за екипа на "Тази сутрин" специална рецепта за рибна супа.
Той предложи и един различен прочит на класическия пълнен шаран, който ще спести неудобството от премахването на костите на големия празник.
Готвачът комбинира рибните филета с гарнитура от ориз, праз лук, орехи, лют пипер, доматено пюре, стафиди, сушени манатарки и рибен бульон, за да поднесе на Биляна Гавазова вкусно и питателно основно ястие, което всеки може да приготви в домашни условия.
Защо люспата от шаран в портфейла носи пари и как червеният цвят вещае благодатна година, кога Андре Токев е приготвял риба за първи път, можете да видите тук: