Никулденски шаран с маслини

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Никулденски шаран с маслини
Никулденски шаран с маслини
admin
Добавена от: admin
11186
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1,5–2 кг шаран
100 г маслини без костилки
500 мл доматен сок
подправки за риба на вкус
300 мл бяло вино
черен пипер и сол на вкус
1/4 връзка магданоз
1 глава лук
1 морков
3 скилидки чесън
50 г масло
100 г стафиди
100 г орехови ядки
100 г кашкавал
1 връзка пресен лук

Шаранът престоява 2 часа в маринатата, след което гръбната му кост се изважда.

Морковите се настъргват, лукът, магданозът и чесънът се наситняват. Маслото се разтопява в горещ тиган. За 1-2 минути се запържват лукът, морковите и чесънът. Добавят се орехите и стафидите, посолява се, поръсва се с магданоз и се запържва още 1-2 минути.

Шаранът се пълни със запържените зеленчуци и отворът се зашива. Рибата се набрашнява, пече се около 30-40 минути в обилно намаслена тава в предварително загрята до умерена температура фурна.

Сосът се приготвя, като доматеният сос, наситненият лук и маслините се запържват за 4-5 минути. Пет минути преди шаранът да се извади от фурната, около него се налива сосът и се оставя да се дозапече. След като се извади, шаранът се поръсва с настърган кашкавал.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft