Нискокалорична торта за отслабване: чийзкейк с ягоди

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нискокалорична торта за отслабване: чийзкейк с ягоди
Нискокалорична торта за отслабване: чийзкейк с ягоди
1878
Нискокалорична торта за отслабване: чийзкейк с ягоди
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обичате сладко, но сте на диета? Такава чийзкейк лесно може да бъде включена в менюто ви.

Съставки за пандишпан:

  • Яйца - 2 бр.
  • Мляко - 70 мл
  • Пшенично брашно (от твърди сортове) - 50 г
  • оризово брашно - 30 г 
  • Еритритол - 30 г 
  • Бакпулвер - 3 г 

За слоя сирене:

  • Сирене 5% - 250 г 
  • Кисело мляко 0% - 100 мл
  • Мляко - 100 мл
  • Желатин - 10 г 
  • Еритритол - 40 г 

За ягодовия слой:

  • Ягоди - 200 г 
  • Нишесте - 1 ч.ч.
  • Еритритол - 15 г
  • Желатин - 5 г 
  • Вода - 25 мл

Приготвяне на тортата:

  • За да приготвите тестото от две яйца, отделете белтъците от жълтъците. Добавете млякото и еритритола към жълтъците.
Разбъркайте добре с бъркалка. Сега добавете пшенично и оризово брашно и бакпулвер. Разбъркайте с бъркалка до гладкост. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно, на няколко пъти, се смесват с шпатула в общата маса. Ще получим много ефирно и нежно бисквитено тесто.
  • Изсипете тестото във форма (диаметър 16 см) и я оставете във фурната, загрята до 180 градуса, за 30 минути. След това извадете бисквитата от формата и я охладете до стайна температура.
  • Пригответе слоя сирене. За това млякото се комбинира с желатин и се оставя да набъбне известно време. Към сиренето добавете нискомасленото кисело мляко и подсладителя и разбийте с миксер до гладкост. Загряваме набъбналия желатин в микровълнова фурна или на водна баня и го добавяме към масата на изварата. Разбийте всичко с блендер и го изпратете в хладилника за 10 минути.
  • Разрежете бисквитата на две части и започнете да сглобявате тортата. За да направите това, покрийте дъното на формата с фолио, на дъното сложете половината от бисквитата и отгоре разпределете половината от сместа със сирене. Покрийте горната част с втората половина на бисквитата, върху която изпращаме втората половина от масата на сиренето.
  • Слагаме тортата в хладилника за 1-1,5 часа, а междувременно приготвяме ягодовия слой. За целта желатинът се залива с вода и се оставя да набъбне. Изпращаме ягодите в блендер и правим от тях пюре, което изсипваме в малка тенджера. Добавете малко лимонов сок и загрейте до горещо, след това добавете нишесте и подсладител (имам еритритол). Разбъркайте добре, поставете на огън и оставете да заври. След това охладете масата до температура от около 60 градуса, след това добавете желатина и разбъркайте добре с размахване.
  • Охладете ягодовата маса до топло състояние и я изсипете върху тортата.
  • Сега изпращаме тортата в хладилника за 30 минути, след което я украсяваме и сервираме на масата.
  • Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft