Ето какво слагам на бухтичките вместо вода и прясно мляко, за да станат пухкави като дунапрен -...
10 Октомври 2020
12227
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Пухкави, въздушни и се топят в устата - такива са днешните ни бухтички за закуска . Ако досега сте ги правили предимно с прясно мляко или топла вода, то днес имаме за вас идеалната рецепта за домашни бухтички , меки като пух.
Цялата тайна е в киселото мляко, което замества другите течности - от него стават с невероятно нежна консистенция и можеш да изядеш цяла купчина, без да ти стане тежко! Ето и рецептата за пухкави бухтички с кисело мляко :
Пухкави бухтички с кисело мляко
Продукти:
2 чаши брашно
310 мл кисело мляко
1 чаена лъжичка суха мая
1/2 чаена лъжичка сол
2 супени лъжици захар
растително масло за пържене
Приготвяне:
Смесете продуктите в реда, в който са написани (Без олиото!).
Покрийте и сложете на топло място за един час.
Извадете съда с тестото - НЕ разбърквайте тестото!
Загрейте тигана, налейте малко олио и го загрейте хубаво.
Пускайте от тестото с лъжица в тигана и изпържете бухтичките на умерен огън от двете страни за 2 минути, покрити с капак.
Сервирайте с мед или сладко.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари