Нищо не може да се сравни с домашно приготвения хляб, който ухае чак при съседите и се топи в устата
7 Ноември 2016
34394
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
брашно - около 1 кг
яйца - 3 бр.
кисело мляко - 300 г
мая - 1 пакетче
олио - 1 ч.ч.
сол - 1 равна с.лъжица
захар - 1 с.л.
вода - 1 к.ч. хладка
семена - за поръсване
Начин на приготвяне
Пресейте брашното и направете кладенче.
Разтворете маята в хладката вода заедно със захарта, солта и 1 лъжица брашно. Оставете маята да втаса.
Изсипете млякото (със стайна температура), олиото, маята и чукнете яйцата. Отделете един жълтък за намазване на питката. Омесете меко тесто (ако е нужно, прибавете още малко вода).
Покрийте тестото го и оставете леко да се надигне. Оформете питката по ваше желание и я сложете в намазнена суха тава. Намажете я с жълтъка и поръсете със семената. Оставете я отново да удвои обема си.
Печете във фурна, като постепенно увеличавате градусите до 200. Готовата питка напръскайте с вода и завийте, за да омекне
Изсипете млякото (със стайна температура), олиото, маята и чукнете яйцата. Отделете един жълтък за намазване на питката. Омесете меко тесто (ако е нужно, прибавете още малко вода).
Покрийте тестото го и оставете леко да се надигне. Оформете питката по ваше желание и я сложете в намазнена суха тава. Намажете я с жълтъка и поръсете със семената. Оставете я отново да удвои обема си.
Печете във фурна, като постепенно увеличавате градусите до 200. Готовата питка напръскайте с вода и завийте, за да омекне
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари