И пак за кюфтенцата - само че този път няма да са пържени, няма да са от тиквички, няма и да са пълнени. Предлагаме ви да опитате една нова вкусотия с кюфтенца , която със сигурност ще ви изненада и ще се превърне в любимата ви рецепта занапред! Вкусни кюфтенца в тесто под кашкавалена коричка - вълшебството, от което изяждаш минимум по 2 порции! Ето как се правят тези вкусни кюфтета в тесто :
Кюфтета в тесто под кашкавалена коричка:
Продукти:
3 яйца
150 гр.брашно
250 гр.заквасена сметана
1 ч.л.бакпулвер
½ ч.л.сол
150 гр.кашкавал
500 гр.кайма или готови кюфтета
Приготвяне:
За рецептата можете да използвате както объркана от вас кайма, така и готови кюфтета от магазина.
Само имайте предвид, че преди печене трябва да ги извадите от фризера за 15-20 минути до леко размразяване.
Ако пък вие сами правите кюфтетата, напротив, трябва да ги замразите за малко.
Разбийте яйцата леко, добавете заквасената сметана. След това разбъркайте в сместа брашното, смесено с бакпулвера и солта. Трябва да се получи тесто с консистенцията на тестото за палачинки.
Изсипете тестото в намазнена тавичка или форма за печене. Притиснете готовите кюфтета в тестото на доста близко разстояние едно от друго. Настържете кашкавала и го поръсете щедро върху тестото между кюфтетата.
Изпечете във фурна, предварително загрята на 180 градуса, за около 30 минути (според особеностите на фурната ви).
Дайте на готовото ястие известно време да престои и да попие сока от кюфтетата.
Приятен апетит!