Новата рецепта за кашкавалки ни стана любима вкъщи, заради лесния и бърз начин на приготвяне

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Новата рецепта за кашкавалки ни стана любима вкъщи, заради лесния и бърз начин на приготвяне
Новата рецепта за кашкавалки ни стана любима вкъщи, заради лесния и бърз начин на приготвяне
79850
Новата рецепта за кашкавалки ни стана любима вкъщи, заради лесния и бърз начин на приготвяне
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кашкавалки- отлична закуска, лека и интересна. На вкус тези неподсладени мъфини са малко като кифлички с кашкавал, печени само без мая.

Красиво, еластично и поресто тесто се постига благодарение на специална техника за месене на тестото: първо сухите съставки се смесват заедно, а след това течните. В същото време не можете да разбивате тестото с миксер или пасатор, трябва само да използвате вилица, за да поддържате правилната консистенция. Следвайте нашите инструкции и ще имате вкусна закуска!

 

Съставки

Пшенично брашно 250 g

Мляко 170 мл

яйце 2 бр.

Масло 70 g

кашкавал 100 g

захар 0,5 ч.л.

Сол 0,5 ч.л.

Бакпулвер 2 ч.л.

копър 20 g

Чесън 2 скилидки

 

Пригответе сухата част от съставките: смесете брашното, солта, захарта, бакпулвера и нарязаният на ситно кашкавал


За течната смес: разтопете масло на водна баня, добавете чесън, ситно нарязан копър, яйца и мляко. Разбъркайте всичко до гладкост. 


Изсипете течността в сухата смес и разбъркайте с вилица. За да направите мъфините въздушни, но в същото време гъсти, замесете тестото, докато брашното не се намокри: тестото не трябва да е еднородно, а малко с бучки.


Ако използвате метални форми, първо ги намажете с масло. В силиконови формички можете да печете без. Поставете мъфините с кашкавал във фурната за 20-30 минути при температура 180 градуса. Степента на готовност зависи от размера на мъфините, затова ги проверявайте с клечка за зъби.

Кашкавалките във фурна се получават отлично не само в малки тавички с кекс, но и в обичайната квадратна форма за хляб. Вместо кашкавал, можете да поставите филийки шунка, кренвирш или бекон. Тези вкусни и прости мъфини  са подходящи дори и за празнична трапеза. Сега във вашият тефтер с рецепти се появява още едно универсално ястие, не забравяйте да го споделите на страницата си във Facebook!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft