Кой не обича любимата бисквитена торта с лек крем, аз поне не познавам такъв човек, който да откаже парче от тази божествена наслада.
Някога правили ли сте си сами такава торта? Не може да не се опитвали поне един от много варианти на тази лесна и бърза торта. Днес сме решили да ви запознаем с една нова рецепта бисквитени изкушения- торта "Глухарче".
Тя не е приготвена само от плодове и кондензираното мляко, а от най-деликатния крем . Ако вече просто искате да научите как да си изпечете, прочетете рецептата и въведете цялото семейство в нещо наистина специално.
Съставките
Пшенично брашно 100 g
Царевично нишесте 50 грама
захар 250 грама
яйце 5 бр.
куркума 0,5 ч.л.
бакпулвер или сода 1 ч.л.
мляко прясно 250 ml
Яйчен жълтък 2 бр.
лимон 1 бр.
сметана 300 ml
пудра захар 70 g
Подготовка
Вземете 5 яйца. Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с 200 грама захар до пухкава бяла пяна. Добавете един жълтък и куркума едно по едно.
Смесва се нишестето и 80 грама брашно. Внимателно добавете сухата маса към яйцето. След това добавете бакпулвер.
Прехвърлете тестото във форма за печене. Печете при 170 ° C за около 35-40 минути. Проверете готовността с клечка за зъби. Оставете да се охлади.
Изсипете в млякото сока на един лимон. Изчакайте да заври млякото. Начупете лимона вътре. Оставете да се охлади леко.
Разбийте 2 жълтъка с 50 грама захар. Добавете 1 супена лъжица брашно. Внимателно изсипете в млякото. Загрява се на слаб огън, докато масата се сгъсти. Покрийте контейнера с фолио, така че да докосва крема. Оставете настрана до охлаждане
Разбийте студената сметана с 33% мазнини. Добавете захар.Разбъркайте добре. Добавете охладения крем. Разбърква се до гладка текстура.
Завъртете изпеченият блат нагоре. Отрежете горната част и вдълбайте малко, за да може да сложите крема и да напълните тортата с него, но преди това полейте с няколко лъжици ликьор.
След като сложите целия крем сложете пак ликьор и отгоре. Намажете тортата със сметана, а отгоре сложете натрошен горния слой, който премахнахте от блата
Много бързо, оригинално, вкусно. На този бисквитен десерт ще се радват всички, просто защото не е смайващо сладък, както повечето, и няма мастическо покритие или необичайни декорации. Запишете в отметките и споделете с най- добрите си приятелки