Цялото семейство сме големи фенове на пицата и никога не сме и предполагали, че може да обикнем някое ястие така, както любимата пица. Но след като пробвахме веднъж тази картофена вкусия направо се влюбихме в нея.
Ето защо в събота и неделя често приготвям огретен с пиле с нежен яйчен пълнеж и нискомаслена картофена основа. Може да се каже, че това ястие се превърна в символ на вкусно съгласие в нашето семейство и най -любимия деликатес за всички нас.
съставки
картофи 1 кг
Яйца 8 броя
мляко 150 ml
чесън 2 скилидки
кашкавал 100 g
шунка или друг колбас по ваш избор 100 g
Зеленчукови подправки пак съобразени по вашия личен вкус 150 g
сол на вкус
подготовка
Обелете картофите настържете на грубо ренде. След това ги увийте в марля и изцедите излишната течност. Към картофите се добавят 2 яйца, сол и нарязан чесън. Разбъркайте всичко добре.
Покрийте тавата с пергаментна хартия и поставете картофената смес на дъното и отстрани, като я разпръснете до еднороден слой. Пече се във фурна, предварително загрята до 180 ° C за около 15 минути.
Кашкавалът се настъргва върху грубо ренде и се нарязва на малки кубчета.
В дълбока купа, разбийте 6 яйца с мляко, добавете към тях кашкавала, колбаса и зеленчукова смес и разбъркайте добре.
Извадете основата на картофите от фурната, залейте яйчната смес и я изпратете за печене 40-45 минути при 180 ° C. Охладете приготвения огретен и сервирайте на масата.
Картофеният огретен ще бъде чудесно допълнение към всяка маса, дори празнична, защото се оказва много ярка и оригинална рецепта. Вие наистина ще оцените комбинацията от мек нежен пълнеж и хрупкава торта от картофи .
Ако рецептата ви е харесала споделете я с приятелите си!