Картофените ястия са популярни в цял свят. Известните готвачи постоянно измислят нови сложни рецепти. Но ние сме предразположени към простота и отличен вкус. Затова картофите с чесън на фурна ни завладяха от пръв поглед. Дори малко дете може да се справи с приготвянето на ястието
Картофът е много ароматен, с лека миризма на чесън. Златната коричка от кашкавал крие сочна плънка с гъби и бекон . Можете да използвате шунка или кайма, но първо ще трябва да я запържите. Роднините ще оценят картофите ви и ще ги искат отново и отново.
Съставки
Картофи 10 броя.
кашкавал 150 g
Масло 2-3 с.л
бекон 200 g
Печурки 150 g
подправки 20 g
Сметана 200 мл
Чесън 5 скилидки
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Приготвяне:
Измийте добре картофите и сварете в подсолена вода. Отцедете и оставете да се охладят.
Нарязваме ситно гъбите и бекона. Добавете заквасена сметана, меко масло, настърган кашкавал, нарязани подправки, сол, черен пипер и изстискайте чесъна. Разбъркайте.
Нарежете картофите наполовина. Поставете половинките върху лист за печене и намажете с пълнежа.
Загрейте фурната до 200 градуса. Печете картофи 15-20 минути до златисто кафяво
Гарнитурата от картофи е идеална за всяко месо. А може и да ядете такива картофи просто така като основно ястие. Опитайте печени картофи с чесън и ще спрете да ги приготвяте по различен начин.