Без значение с колко хора искаме да споделим нашата рецепта за паста с мляно месо във фурна, всеки би могъл да има своя вариант. Някой добавя специални подправки, докато друг смята истинските италиански тестени изделия за тайната на успеха. Много хора купуват много сочна кайма за тази цел, единици приготвят невероятен сос.
Юфката с кайма и сирене на фурна е едно от любимите лакомства на семейството ми. Пече го толкова често, че не надничам дори да видя рецептата и може да готви още няколко ястия паралелно.
Съставките
Зехтин на вкус
лук 1 бр
чесън 2 скилидки
Кайма свинска 500 g
Доматен сос 250 мл
босилек 2 с.л
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
макарони 400 g
Яйце 3 бр
кашкавал 100 g
моцарела 100 g
подготовка
За макароните с мляно месо във фурната нарежете лука. Запържете го в дълбока тенджера в зехтина до омекване. По време на пърженето сложете обелените скилидки чесън към лука. Когато лукът е мек, извадете чесъна. Добавете каймата и продължете да пържите, докато месото потъмнее.
Изсипете доматен сос в съда. Добавете сол, босилек и черен пипер. Гответе, докато доматено-месния сос се сгъсти. Ще отнеме около час.
Сварете макароните отделно. Сварете твърдо яйцата. Смелете две от тях и добавете към макароните. Добавете малко месен сос към макароните и разбъркайте.
Изсипете част от месния сос на дъното на съда за печене. Отгоре сложете тестените изделия. Отгоре поръсете настърган кашкавал и моцарела. Изсипете соса и отгоре сложете кръгчетата варено яйце. Покрийте с фолио.
Печете 30 минути на 200 ° C. Премахнете фолиото и печете още 15 минути. Така юфката ще се запече отгоре и ще стане още по- вкусна
.
В идеалния случай такова лакомство трябва да се сервира на специална чиния: широка и дълбока. Така ястието ще остане топло по-дълго, което означава, че разговорът на вечерята ще бъде дълъг и приятен.. Насладете се и споделете рецептата с любителите на италианската кухня