Когато ме почерпиха с прехвалена бананова бисквитка от Италия, разбрах едно нещо: тя не струва в сравнение с моята домашна бананова бисквитка . Обичам тази рецепта преди всичко, защото в нея няма химия, а децата ми се тъпчат с всякакви сладки
Банановите бисквитки в тиган са много нежни и меки. В същото време не стоя в кухнята половин ден: 30–40 минути са достатъчни както за подготовка, така и за самото пържене. Това е добро решение за тези, които нямат фурна или просто не искат да си играят с нея. Бисквитките с банани са идеални за сутрешното ви кафе или за неочаквани гости.
Съставки
Пшенично брашно 200 гр
Сметана 100 гр
банан 2 бр.
захар 70 гр
жълтък 1 бр.
Слънчогледово олио 2 супени лъжици
Бакпулвер 1 ч.л
Подготовка
Обелете банана и го намачкайте с вилица до гладкост и без бучки.
В блендер разбийте втория банан, заквасената сметана, маслото, захарта и жълтъка.
Пресейте брашното и бакпулвера в купа и добавете сместа от банани и яйца. Замесете еластично тесто
Разделете го на две. Всяка разточете на тънко и с чаша направете кръгли парчета.
В средата на кръглото тесто се поставя банановото пюре и отгоре се покрива с друго. Залепете плътно краищата.
Загрейте добре тигана. Поставете бисквитките и печете на слаб огън за 5 минути от всяка страна. Трябва да покафенее добре.
Оставете изкушението да се охлади леко. Сервирайте със заквасена сметана, мед или сладко по желание.
Важно : трябва да пържите без олио. Затова използвайте тиган с незалепващо покритие . Ако нямате такъв вкъща, всичко е наред: можете да добавите малко масло. Тогава ще излезе нещо между бисквитки и палачинки. Но определено ще се получи вкусно! Прочетете също как да си направите перфектната бисквитка с джинджифил у дома. Добър апетит!