Гнездата от месо са красиво и вкусно ястие , което може да се готви дори със затворени очи. Обикновено домакинята използва сирене и гъби за пълнежа.
Това е идеална комбинация, вкусът варира в зависимост от вида сирене и гъби. Днес ще се опитаме да приготвим месни гнезда с гъби и сирене
Съставките
Кайма свинско 500 g
гъби 200 g
лук 1 бр
моцарела 100 g
домат 1 бр
копър
чесън 1 скилидка
Слънчогледово масло 2 с.л
Дижонска горчица 1 ч.л.
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Можете да направите месни гнезда от смес от свинско и телешко месо или само от свинско месо. Добавете нарязаната половина лук, сол и черен пипер на вкус.
След това нарежете гъбите (това може да са печурки) на малки парченца. Нарежете останалия лук. Запържете и двете съставки в олио до златисто кафяво.
Нарежете подправките и чесъна, а домата нарежете на кубчета. Смесете тези съставки с горчица и сол на вкус. Настържете сиренето на едро ренде, оставете настрана. Оформете топчета от кайма и ги сложете върху тава за печене, намазана с масло. С чаша направете вдлъбнатини и след това с пръсти издърпайте стените на гнездата.
Поставете във вдлъбнатините със супена лъжица гъбите. Гответе гнездата за 15-20 минути на 180 градуса. Поръсете с моцарела 5 минути преди края, печете още 5 минути.
Прехвърлете подготвените гнезда в разпределителната чиния, поставете една чаена лъжичка домати с билки отгоре . Сервирайте топло. Харесва ли ви рецептата? Чакаме впечатленията ви!