Всяка домакиня иска да поглези семейството си и най-простият и най-желан вариант е пържени картофи . В същото време има много възможности за тяхното приготвяня, за които дори и не сте предполагали
По време на пърженето може да добавите гъби, пилешко месо , подправки и дори сладки чушки . Ето, между другото, един от най- интересните.
Съставките
картофи 1,5 кг
Яйце 2 бр
Заквасена сметана 1,5 с.л.
Пшенично брашно 1,5 с.л.
сол 1 ч.л.
червен пипер 1 ч.л.
копър 10 g
Слънчогледово масло на вкус
подготовка
Обелете малки картофи, изплакнете под течаща вода и сварете до готовност в подсолена вода. Междувременно в дълбока купа смесете яйцата със заквасената сметана.
Към тази смес добавете сол и червен пипер, ситно нарязан копър. Смесете всичко с вилица, добавете брашно. Тестото се омесва до консистенцията на гъста заквасена сметана
Загрейте достатъчно количество масло в тиган. Потопете сварените и леко охладени картофи в тестото, сложете ги в тигана на свой ред.
В процеса на пържене обърнете картофите отстрани. Върху тях трябва да се образува златна кора. Сложете готовото ястие в чиния за сервиране, сервирайте топли.
Картофът отвътре е мек и нежен, а отвън е вкусен и хрупкав . Рецептата е проста, но достойна да заеме гордо място във вашата готварска книга. Какво мислиш?