Новите кюфтета от тиквички ме изненадоха много приятно, рецептата определено си струва

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Новите кюфтета от тиквички ме изненадоха много приятно, рецептата определено си струва
Новите кюфтета от тиквички ме изненадоха много приятно, рецептата определено си струва
83242
Новите кюфтета от тиквички ме изненадоха много приятно, рецептата определено си струва
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кюфтетата са моята любов. Пекат се редовно в нашата къща. По правило това се случва в неделя, когато има време да се насладите на процеса на приготвянето им по свое собствено темпо. Съставът им помага да се разнообрази вкуса на кюфтетата. Те могат да бъдат сладки или солени и да се сервират с различни гарнитури. Наскоро успях да направя необикновено буйни кюфтета от тиквички . Тази рецепта спечели сърцето ми, как да съм безразлична към тиквичките.

 

Малките, дебели кюфтенца се оказват много апетитни и приличат или на понички, или на палачинки. Следователно те са толкова обичани от моето домакинство. Въпреки че не можете да го наречете правилно хранене, ние не сме против да се разглезим с това ястие от време на време. Отбележете идеята и зарадвайте близките си с пищни кюфтенца от тиквички !

 

Съставки

Тиквички 3 бр.

Лук 1 бр

Кисело мляко половин кофичка

Яйце 1

мая 1 ч.ч

Сол 1 щипка

Захар 1 ч.ч

Черен пипер (смлян) 0,5 ч.ч

Чесън на прах 1 ч.ч

Пшенично брашно 2 лъжици

 

Подготовка

Измийте тиквичките, отрежете опашките, изкоренете семената и ги обелете. Настържете готовите тиквички на едро ренде. Подправете със сол и черен пипер, добавете захар и чесън на прах. Разбъркайте старателно. 


Нарежете лука и го изпратете при тиквичките. След това разбийте яйцето в сместа и отново разбъркайте добре.
Добавете киселото мляко, добавете мая и разбъркайте. Оставете да престои 10 минути, за да се разтвори маята.
Пресейте брашното в тестото и омесете тестото. Оставете под капак за около 30 минути.


Пържете кюфтетата в горещ тиган с растително масло до златисто кафяво за 2-3 минути от всяка страна. 

Поставете готовите палачинки върху хартиена кърпа, за да поемат излишното масло. Вижте, каква великолепна, ефирна красота се оказва! А вълшебният вкус не може да се опише с думи. Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft