Пълнените чушки са една от най- любимите рецепти на всички. Първо, защото има много възможности за пълнене . И второ, защото всеки от тях е незабравимо вкусен! Днес ви предлагам да приготвите това ястие с ориз и кайма във фурната.
Между другото, чушките , въпреки името си, дойдоха при нас от Северна Америка. На този континент все още се среща в дивата природа. Когато Колумб донесъл чушки в Европа, той веднага запо1нал да ги използва в различни ястия. Всички започнали да ги добавят в различни салати, да мариноват , да правят ароматни подправки от тях и да добавят както към топли, така и към студени ястия. Този продукт се комбинира добре както с месо, така и с риба.
Съставки
Пилешко филе 500 гр
чушка 5 броя.
Лук 1 бр
кисело мляко 3 с.л.
Копър 5 g
Магданоз 5 g
Слънчогледово олио 1 супена лъжица
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
кашкавал 100 g
Домат 2 бр.
Подправка за пиле 0,5 ч.л.
Подготовка
Нарежете пилето на кубчета, добавете нарязаните домати и лука.
Нарежете подправките и ги добавете към останалите съставки. Добавете кисело мляко, сол, черен пипер и подправка за пиле и разбъркайте пълнежа
Нарежете чушките на две, обелете ги и ги напълнете с пълнежа
Намажете форма за печене с растително масло и поставете пълнените чушки в нея. Печете ястието при 180 ° C за 25 минути
Настържете кашкавалът на едро ренде и поръсете чушките с него. Поставете във фурната за още 10 минути при същата температура.
Опитайте тази рецептата за пълнени чушки на фурна. Със сигурност ще ви хареса. И кажете на приятелите си за тази рецепта!