Новият ми шедьовър: Въздушни хлебчета-бебчета на сух тиган - докато се усетиш, можеш да излапаш...
12 Август 2016
98826
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тези хлебчета-бебчета са просто неописуемо вкусни! Отвън са леко хрупкави, а отвътре - въздушни.
Приготвят се супер лесно: директно в тигана без мазнина. Фурна, между другото, не е препоръчително да се използва при приготвянето им: хлебчетата няма да станат толкова пухкави.
Бързи хлебчета-бебчета:
Мини-питките, направени по тази рецепта, може да използвате като основа за сандвичи или просто вместо хляб - всякак са хубави!
СЪСТАВКИ:
- 350 гр. брашно
- 0.5-1 ч.л.
сол
250 мл вода
1 ч.л. суха мая
ПРИГОТВЯНЕ:
- Смесете маята с пресятото брашно, добавете сол (на вкус) и налейте малко топла вода. Замесете еластично тесто, което да не залепва по ръцете.
- Разделете тестената топка на 2 части, всяка от които разточете на кора с дебелина от около 4 мм. Изрежете с чаша кръгове.
- Поставете кръгчетата тесто върху плоска повърхност и ги оставете да втасват покрити за 15-20 минути.
- Изпечете ги на сух тиган (без мазнина) на умерен огън. Надуват се супер бързо: само внимавайте да ги обърнете навреме!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари