Ако са ви омръзнали традиционните рецепти с кайма като мусака и кюфтета например, днес имаме истински подарък за вас! Едно хем вкусно, хем красиво ястие с мляно месо , което можете да поднесете не само за вечеря или обяд, но и на празничната трапеза! Вашите гости определено ще го оценят, а и допълнително ще искат! Ето как се прави тази вкусотийка с кайма и картофи :
Вкусотия с кайма и картофи
Продукти:
700 гр.кайма
3 големи червени чушки
4-5 картофа
1 глава лук
150 гр.кашкавал
2-3 скилидки чесън
1 с.л.горчица
1 с.л.майонеза (заквасена сметана)
смлян черен пипер на вкус
сол на вкус
олио
Приготвяне:
Първо пригответе каймата (може да използвате смес от телешко и свинско месо, в случая е със смес от свинско и пилешко). Добавете към смляното месо нарязаната много ситно глава лук, 1 яйце, сол и черен пипер на вкус, след което омесете хубаво.
Отделно нарежете измитите чушки на ивици с дебелина около 1 см.
Картофите нарежете на много тънки кръгчета.
Намажете тавата с олио и на дъното ѝ поставете кръгчетата чушки.
Напълнете всяко с омесената кайма.
Пригответе соса, като смесите горчицата и майонезата, и добавите счукания чесън, сол и черен пипер на вкус.
С получения сос намажете хубаво отгоре всички "маргаритки" и сложете ястието да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-45 минути. Извадете, поръсете с настърган кашкавал и допечете за още 10-тина минути.
Приятен апетит!