Новият ябълков сладкиш нокаутира и щрудера, и ябълковия пай, и кекса - много плънка и още повече крем:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Новият ябълков сладкиш нокаутира и щрудера, и ябълковия пай, и кекса - много плънка и още повече крем:
Новият ябълков сладкиш нокаутира и щрудера, и ябълковия пай, и кекса - много плънка и още повече...
12234
Новият ябълков сладкиш нокаутира и щрудера, и ябълковия пай, и кекса - много плънка и още повече крем:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всяка нация си има своята рецепта за ябълков сладкиш - щрудел, пай или пък кекс. Но днес ние имаме за вас уникална рецепта за сладкиш с ябълки , който смело можем да наречем ябълковият сладкиш на сезона .

Той има тъничък блат, върху който щедро са подредени пластове сочни ябълки и пухкав крем. Ето и невероятната рецепта:

Ябълковият сладкиш на сезона

Продукти:

5 яйца

14 супени лъжици захар

6 супени лъжици пшенично брашно

2 супени лъжици нишесте

1 щипка сода

1,2 кг ябълки

1 чаена лъжичка лимонов сок

4 чаши вода

6 супени лъжици инстантен пудинг

100 гр. масло

150 гр. кокосови стърготини

Приготвяне:

Първо загрейте фурната на 180 градуса. Застелете тавата за печене с хартия за печене. За направата на тестото използвайте 4 яйца.

Отделете жълтъците от белтъците. Добавете щипка сода към белтъците, разбъркайте с миксер до твърда пяна. След това постепенно добавете 4 супени лъжици захар. Разбийте, докато се разтвори.

След това добавете един по един жълтъците (4 бр.) към пяната, като внимателно разбърквате масата с помощта на шпатула отдолу-нагоре всеки. Пресейте брашното и нишестето в отделна купа.

Внимателно разбърквайте сместа, докато брашното се поеме. Трябва да получите пухкаво и хомогенно тесто.

Изсипете го във формата и загладете. Печете половин час в предварително загрята фурна. След това оставете блата настрана, докато се охлади напълно. Не изключвайте фурната.

блат за сладкиш

Междувременно пригответе пълнежа с ябълки. Обелете и извадете сърцевините. Нарежете ябълките на филийки, изсипете в тенджера. Върху тях налейте 3,5 чаши вода.

Добавете 6 супени лъжици захар и лимоновия сок. Оставете сместа да заври. Варете 5 минути на слаб огън. Сега извадете ябълките от сиропа.

Добавете останалите 0,5 чаши вода към пудинга. Разбъркайте добре тази смес, за да премахнете всички бучки. Изсипете го в ябълковия сироп. Варете на слаб огън при непрекъснато бъркане.

пухкав крем

По този начин трябва да получите плътен пудинг. Поставете ябълките върху охладения блат. Разпределете пудинга равномерно отгоре.

Пригответе кокосовата смес. За целта разтопете маслото на слаб огън. Към него добавете 4 супени лъжици захар и всички кокосови стърготини. Разбъркайте с лъжица.

Когато захарта се разтвори, отстранете сместа от огъня и оставете да се охлади. След това разбийте яйцето, разбъркайте. Получената смес разпределете равномерно върху повърхността на десерта.

Печете сладкиша още 10 минути. Когато видите златистокафявата коричка, извадете го от фурната. Оставете десерта на стайна температура, докато се охлади напълно.

ябълковият сладкиш на сезона

Кокосовият ябълков сладкиш е най-добре да се реже преди сервиране, вече охладен. В този случай всяко парче ще запази формата си, ще бъде представително и вкусно. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft