Новогодишен крем-десерт за 10 минути, без фурна, без желатин и без кондензирано мляко:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Новогодишен крем-десерт за 10 минути, без фурна, без желатин и без кондензирано мляко:
Новогодишен крем-десерт за 10 минути, без фурна, без желатин и без кондензирано мляко:
195908
Новогодишен крем-десерт за 10 минути, без фурна, без желатин и без кондензирано мляко:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако ви е писнало от бързи сладкиши, приготвени с кондензирано мляко, желатин и маскарпоне, опитайте нещо ново. Приготвих тази кремообразна торта за мои приятели, които я оцениха с чиста десятка и отбелязаха, че я харесват дори повече от прословутото ми тирамису.

бишкотена торта с крем и плодове

Затова реших, че вместо сложна торта, която ще ми отнеме цял ден, ще направя тази Крем-торта с бишкоти и плодове  и за Нова година ще се посветя повече време на себе си, отколкото на кухнята. Процедурата е бърза и лесна, а резултатът е мек и много вкусен десерт, който се топи в устата. Ето какво ви трябва:

Крем-торта с бишкоти и плодове

Продукти: 

бишкоти според нуждите

100 мл + 500 мл прясно мляко

100 г + 70 г захар

40 г + 35 г царевично нишесте/густин

8 г ванилова захар (1 пакетче)

125 г плодово кисело мляко с вкус на ванилия или заквасена сметана

280 къпини/малини/горски плодове

лимонов сок

10 мл вода

Приготвяне: 

Постелете кръгла форма за торта с диаметър 22 см и гъвкав борд с хартия за печене на дъното и при необходимост отстрани. Вземете линийка и я поставете вертикално във формата, до стената, за да измерите необходимата височина. Разрежете бишкотите, с които ще покриете стените на формата, до необходимия размер.

нарязани бишкоти

бишкоти в прясно мляко

В купа се наливат 100 мл прясно мляко, след което в него за кратко се напояват бишкотите и се нареждат по стените на формата с разреза надолу. След като сте оформили ринга, покрийте и дъното на формата с напоени за кратко бишкоти. 

форма с бишкоти

Оставете я настрана, след което започнете да приготвяте крема.

В тенджера се слага половин литър мляко, добавят се 100 г захар и 40 г нишесте, след което се разбива добре с тел за разбиване, докато нишестето се разтвори и се разбият бучките. След това поставете тенджерата на умерен огън.

крем с нишесте

Сварете млякото при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти като пудинг или малко по-рядко. 

крем с нишесте

Оставете го настрана и докато кремът е още горещ, добавете пакетче ванилов екстракт и малка чаша плътно кисело мляко с вкус на ванилия или плод по избор, може и заквасена сметана.

Разбъркайте, докато се смесят всички съставки и се получи равномерна, хомогенна смес. Кремът е още топъл, затова се разбърква бързо и веднага се изсипва върху бишкотите във формата. Разклатете леко формата и изравнете повърхността. Оставете да изстине, след което охладете за още 2 часа в хладилник.

бишкотена торта с крем

През това време пригответе плодовия крем. В тенджера се слагат 280 г горски плодове по избор, може и замразени, добавят се 70 г захар, около 50 мл лимонов сок (от 1 сочен лимон) и 10 мл вода. Поставя се на умерен огън, докато заври.

плодове с нишесте

След това оставете тенджерата настрана и добавете 35 g нишесте, след което разбъркайте, докато се разтвори. 

плодов сос

След това пюрирайте сместа с ръчен пасатор до получаване на каша, след което върнете на умерен огън и варете при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.

пасиране плодове

Докато е горещ, изсипете плодовия крем върху белия крем и загладете. Оставете да се охлади на стайна температура, след което още 2 часа в хладилник. След изминалото време махнете обръча и украсете по желание. 

бишкотена торта с плодов крем

празнична бишкотена торта

Да ви е сладко!

крем торта с бишкоти

крем торта парче

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft