ПРОДУКТИ
2-3 дебели стръка праз, кори за баница от 500 г, 200-250 г сирене,3 яйца, масло и малко олио, сол (ако сиренето е безсолно), черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Задушаваме нарязания праз с малко масло и олио. Подправяме с черен пипер.
Махаме го от котлона и щом изстине, добавяме натрошеното сирене и яйцата.
Редим 2-3 кори (ако са от фините) в намаслена тава (или една, ако са от дебелите). Между тях поръсваме с разтопено масло и редим плънката на няколко места.
Освен наложена може да направим баницата и вита, ако навием на руло всеки 2-3 кори с плънка.
А вместо с праз и сирене може да я направим с праз и кайма, която също трябва да задушим с мазнина. В този случай може да добавим и малко чубрица и вегета. Слагаме парченца масло отгоре и печем баницата в загрята фурна
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари