Новогодишна и коледна богата баница с късмети

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
Новогодишна и коледна богата баница с късмети
Новогодишна и коледна богата баница с късмети
alex
Добавена от: alex
33743
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.ч. Прясно мляко
7 с.л. Вода
125 г Краве масло
1 ч.л. Сода за хляб
5 бр. Яйца
1/2 кофичка Кисело мляко
500 г Краве сирене
1 пакет Кори за баница
6 с.л. Олио

Баницата се прави с яйца и сирене. А всяко печиво с различен пълнеж получава име, което идва от допълнителните съставки - тиквеник, лучник, рибник и т.н.

Когато правите баница, не пестете от количеството яйца, масло и сирене. Колкото повече сложите, толкова по-вкусна ще е тя.

Когато правите баница с късмети, написани върху лист, е добре да го завивате в алуминиево фолио или хартия за печене. Хартията е по-здравословният вариант, но мазнината преминава през нея, мастилото може да се разлее и да не може да прочетете написаното. По-голяма защита има, ако листчетата са увити в алуминиево фолио. Ако приготвяте баницата за Нова година, предложете я след полунощ. Така всеки ще види какъв е късметът му за идната година.

В дълбока купа смесете яйцата и натрошеното сирене. Добавете содата към киселото мляко и леко разбъркайте. Когато шупне, добавете към сместа с яйцата. Разтопете половината масло и го прибавете. Объркайте добре. .Разстелете готовите кори. Очертайте дъното на съда, в който ще редите баницата и изрежете корите с остър нож.

Намаслете формата и застелете с 2 кори дъното й. Стопете останалата част от маслото и намажете кората с четка. Сложете няколко лъжици от сместа със сиренето и разстелете навсякъде. Отгоре сложете следващ ред кори. Тях намажете с олио и поръсете с малко вода. Следвайте този ред, докато всички продукти свършат.

По средата на баницата, върху сухи кори, подредете късметите. Напишете добри пожелания върху листчета и ги опаковайте в алуминиево фолио. Така мастилото няма да се разлее. Върху последния ред от корите сложете оставащата част от сместа със сирене и яйца. Нарежете баницата на парчета с остър нож. Залейте с прясното мляко.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. След като я извадите, напръскайте съвсем леко с вода. Сложете няколко парчета масло, за да се разтопят по повърхността й. Завийте с кърпа и оставете да се задуши за 10-15 минутки. Така баницата става мека, но с хрупкава коричка.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft