Новогодишна празнична погача - елха

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Новогодишна празнична погача - елха
Новогодишна празнична погача - елха
admin
Добавена от: admin
17256
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кубче мая
300 мл хладко прясно мляко
1 + 2 супени лъжици захар
800 гр. брашно
3 яйца
5 супени лъжици олио
2 супени лъжици сол
1 чаена лъжичка оцет
200 гр. маргарин
Украса:
2 супени лъжици брашно
2 супени лъжици сол
10-тина чери доматчета
1 опаковка топено сирене с чушки
малко сирене

1. В купичка поставете маята да втасва в малко хладко мляко заедно с 1 чаена лъжичка захар и 1 супена лъжица брашно. 
2. Омесете меко тесто с 2 яйца и 1 белтък, захарта, солта, брашното, олиото и оцета. След това добавете шупналата мая и постепенно добавете останалото мляко. Оставете тестото да втасва около час, за да удвои обема си. 
3. Разделете тестото на 4 равни части. Една топка разточете под формата на триъгълник, намажете с маргарин. Повторете същото и със следващите топки, само последната не мажете с маргарин. Направете разрези от двата края (като на снимката) и ги усучете на спирали. 

новогодишна погача елха
4. Оставете отново тестото да почине, след това намажете с предварително разбит жълтък с 2 супени лъжици гореща вода. Поставете погачата да се пече на 200 градуса. 
5. Няколко минути преди края на печенето направете смес от брашното, солта и малко вода, и поръсете с нея тестото. Разрежете чери доматите на половинки и ги поставете отгоре (като играчки на елхата).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft