От Barry Callebaut твърдят, че това е първият нов вид шоколад след откриването на белия през 30-те години на миналия век
Швейцарска компания от Цюрих откри нов вид шоколад - рубинен. От Barry Callebaut твърдят, че това е първият нов вид шоколад от 80 години насам - след откриването на белия шоколад от Nestle през 30-те години на миналия век.
Производителят твърди, че е използвал за направата рубинени какаови зърна и уверяват, че в него няма никакви оцветители, нито пък горски плодове, които да са придали специфичния розов цвят.
Ароматът идва от самите какаови зърна, а вкусовете и оцветяването са напълно естествени, без добавени плодове.
Новият рубинен шоколад има вкус, който Barry Callebaut описват в изявлението си като "смесица между горски плод и приятна мекота".
След маркетингови проучвания компанията е установила, че продуктът й се приема много добре сред младите потребители, или т.нар.