Нов десерт за 5 минути! Руло-ФАНТАЗИЯ - ефирно леко и БЕЗ ГРАМ БРАШНО!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нов десерт за 5 минути! Руло-ФАНТАЗИЯ - ефирно леко и БЕЗ ГРАМ БРАШНО!
Нов десерт за 5 минути! Руло-ФАНТАЗИЯ - ефирно леко и БЕЗ ГРАМ БРАШНО!
7850
Нов десерт за 5 минути! Руло-ФАНТАЗИЯ - ефирно леко и БЕЗ ГРАМ БРАШНО!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Нов десерт за 5 минути! Невероятно вкусно и освежаващо руло с малини. Този лек и ароматен десерт ще се превърне в истинска декорация на вашата маса. На всичкото отгоре вкусът му е несравнимо лек и ефирен, защото няма и грам брашно в рецептата! Ето какво ви трябва за това апетитно Руло-фантазия за 5 минути :

Руло-фантазия за 5 минути

Продукти:

  • 200 гр.
белтъци (от 6-7 яйца, в зависимост от големината, само белтъците трябва да се мерят, след като се отделят от жълтъците)
  • 1 щипка сол
  • 200 гр. пудра захар
  • 7-10 мл лимонов сок
  • 20 гр. нишесте
  • За крема:

    • 500 гр. маскарпоне или друго крема сирене
    • 30 гр. пудра захар
    • 1 чаена лъжичка ванилова захар
    • 150 мл сладка сметана 33%
    • 200-250 гр. малини (може и други плодове)

    Приготвяне:

    В по-дълбока купа разбийте белтъците с щипка сол. Постепенно се добавя захарта и се разбива непрекъснато, докато се получи твърд сняг, който не пада при обръщане на купата.

    Преди края на бъркането добавете лимоновия сок. Когато се смеси, добавете нишестето, след което разбийте за кратко, за да се смеси със снега от белтъци.

    Получената смес разпределете равномерно в покритата с хартия за печене голяма тава на фурната и заравнете повърхността. Сложете да се пече в загрята фурна на 180 градуса и веднага намалете на 150. Печете 30-35 минути.

    разбити белтъци

    блат от белтъци

    Обърнете кората върху друга тава, покрита с хартия за печене, и отстранете хартията за печене, върху която се е пекъл блатът. Отстранете и краищата, за да изглежда равномерно.

    оформяне руло

    През това време разбийте крема сиренето с пудрата захар и сладката сметана до получаване на фин гладък крем. Отделете няколко супени лъжици за украса.

    Охладената кора се намазва с плънката и се нареждат малини, след което внимателно с помощта на долната хартия се навива  рулото.

    руло с малини

    Навивайте бавно, тъй като белтъчната кора може да се напука или разкъса (което е нормално).

    малиново руло украса

    Оставете рулото да се охлади в хладилник за 3-4 часа, след което го украсете по желание. 

    руло фантазия

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft