Съставки:
За тестото:
4 яйца
4 супени лъжици захар
4 супени лъжици смлени орехи
4 супени лъжици шоколад на прах
4 супени лъжици брашно
½ пакетче бакпулвер за сладкиши
Крем:
6 жълтъка
500 гр пудра захар
350 гр маргарин
300 гр нутела
16 супени лъжици ядки
2 пакетчета ванилия
Други:
50 г шоколад за готвене
3 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата заедно със захарта, шоколада на прах, орехите, брашното и бакпулвера. Тестото разделете на 3 части и едно по едно го поставете в тава поръсена с брашно и се пече на 200 градуса 25-30 минути.
2. Белтъка разбийте на пяна с миксер заедно със захарта и ванилията, добавете маргарин, нутелата, орехите и разделете сместа на 3 части.
3. Поставянето върви по следния ред: кора-крем-кора-крем-кора-крем да бъде отгоре. Разтопеният шоколад заедно с маслото внимателно се намазва отгоре. Поставете тортата в хладилник няколко часа преди сервиране.