Ньоки с шунка и топено сирене
18 Септември 2012
16654
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Шунката се нарязва на тънки лентички и се запича в тиган без мазнина, докато добие златист цвят. Налива се сметаната, слага се черният пипер и се намалява котлонът, така че да ври съвсем слабо. Ако се ползват розмарин или мащерка, също се слагат на този етап. Ньоките се слагат във вряща посолена вода и се изчакват да изплуват на повърхността (около 3 минути). В сметаната се слага топеното сирене (може и повече от указаното). Ако е нужно, се посолява допълнително. Ньоките се отцеждат и се слагат в соса. Слагат се листните подправки (магданоз или босилек) и се разбърква добре.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари