Ньоко фрито - или лесни мекички по италиански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Ньоко фрито - или лесни мекички по италиански
Ньоко фрито - или лесни мекички по италиански
admin
Добавена от: admin
16981
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 гр. брашно
20 гр. свинска мас
1/8 кубче прясна мая
1/4 чаена лъжичка захар
щипка сол
хладка вода (около 80 мл)

Проста рецепта, която често се приготвя в Италия и се поднася с различни видове салами и сирена.

В купа поставете брашното. 
Прибавете маята, разтопената свинска мас, захарта и солта. 
С постепенното добавяне на топла вода омесете средно меко нелепнещо тесто. 
Трябва да омесите хубаво тестото. 
Оставете го да втаса за най-малко 40 минути.

Разточете втасалото тесто на правоъгълна кора и нарежете на ромбове. 
Изпържете ги в голямо количество загрято олио.

Поднесете ги топли със сладка или солена добавка - по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft