Ньоко фрито - или лесни мекички по италиански
28 Октомври 2015
16981
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Проста рецепта, която често се приготвя в Италия и се поднася с различни видове салами и сирена.
В купа поставете брашното.
Прибавете маята, разтопената свинска мас, захарта и солта.
С постепенното добавяне на топла вода омесете средно меко нелепнещо тесто.
Трябва да омесите хубаво тестото.
Оставете го да втаса за най-малко 40 минути.
Разточете втасалото тесто на правоъгълна кора и нарежете на ромбове.
Изпържете ги в голямо количество загрято олио.
Поднесете ги топли със сладка или солена добавка - по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари