Някои ги замразяват, други ги държат на студено в килера, ето АЗ какво правя с орехите и издържат пресни с години:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Някои ги замразяват, други ги държат на студено в килера, ето АЗ какво правя с орехите и издържат пресни с години:
51770
Източник: За Жената
Снимков материал: Pixabay
Някои ги замразяват, други ги държат на студено в килера, ето АЗ какво правя с орехите и издържат пресни с години:

Миналата година не остана нищо от реколтата ни от орехи.

Всички ядки бяха черни и затова останахме напълно без този ценен черупчест плод.

Тази година обаче вече имаме три кашона и май още не сме събрали всичко.

Ето защо съветът на моята приятелка Анка ми беше изключително полезен и нямам търпение да го споделя с вас.

Препоръчвам го на всеки, който има късмета да има голяма реколта от орехи тази година (или пък просто обича да се запасява с този полезен продукт).

Консервираните по този начин орехи са много по-добри от замразените.

Те гарантирано няма да се развалят или мухлясат и ще останат точно толкова свежи, колкото и когато сте ги набрали.

И то преспокойно ще изтраят даже няколко години.

орехи с черупките

Снимка: pixabay

Как да запазим орехите без замразяване? Това е най-добрият начин!

Просто почистете старателно ядките от черупката и преградите вътре в нея.

Тези дълги есенни дъждовни дни са идеални за тази дейност .

След като сте обелили ядките, можем да започнем сухото консервиране .

счупени орехи

Снимка: pixabay

Достатъчно е просто да наредите ядките в чисти буркани за консервиране.

Затворете с капак като при класическото консервиране.

орехи в буркани

Снимка: pixabay

Не добавяме нищо друго, никаква вода или маринати.

Сега сложете бурканите в голяма тенджера с вода, за да се стерилизират на 80 градуса по Целзий.

Варим само няколко минути, докато "хване" капакът и се вакуумира, само толкова.

консервирани орехи

Снимка: pixabay

Ядките, които се съхраняват по този метод, не се развалят, не плесенясват и издържат с години.

ПОСЛЕДЕН СЪВЕТ:

За да сте сигурни, че ядките няма да гранясват, добавете към тях един дафинов лист.

По същия начин можете да съхранявате всякакви други сурови ядки и сушени гъби.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft