Няма домакиня, която да не знае как се правят пържени кюфтета , но ако досега не са ви се получавали сочни като в ресторанта, а сухи и сплескани, днес ви предлагаме нашата малка тайна за сочни кюфтенца .
Цялата работа е в добавянето на малко настъргани тиквички към каймата - от тях кюфтетата придобиват изключителна сочност, а никой не успява да разбере как точно сте го направили! Ето и рецептата за сочни кюфтенца с кайма и тиквички :
Сочни кюфтенца с кайма и тиквички
Продукти:
1 кг кайма
3 бр. тиквички
1-2 глави лук
3-4 филии хляб
1 яйце
подправки - сол, черен пипер, чесън, кимион, чубрица или каквото предпочитате
олио за пържене
Приготвяне:
Обелете и настържете тиквичките и нарежете ситно лука.
След това смесете в дълбок съд каймата, тиквичките (предварително ги изстискайте добре от влагата), лука, подправките на вкус, яйцето и предварително накиснатия в малко вода или прясно мляко и изстискан хляб.
След това оформете кюфтетата. От това количество продукти се получават поне 20 средноголеми кюфтета.
Изпържете ги в добре загрято олио на умерен огън. Така стават по-сочни.
Да ви е сладко!