Първите тиквички на пазара се появиха вече. Въпреки това грижовните домакини вече ги използват изцяло в домашното готвене. Затова и днес приготвихме една специална рецепта, която няма как да не ви допадне.
Днес ще научите как да готвите пълнени тиквички с картофи във фурната. Заслужава си да си я запишете.
Съставки
тиквички 4 броя
Телешка кайма 300 g
Лук 1 глава
Картофи 600 g
Чесън 2 скилидки
Сметана 100 g
кашкавал 100 g
Слънчогледово олио 50 мл
Магданоз 10 g
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) вкус
червен пипер вкус
Приготвяне:
Изплакнете тиквичките. Разделете на 3-4 равни части. С помощта на лъжица или нож внимателно извадете пулпата, без да повредите корите.
Тиквичните посолете и добавете черен пипер от всички страни. Поставете плътта отстрани, тя ще ви бъде полезна. Каймата (можете да вземете всякаква) смесете с нарязания лук.
Обелете картофите, нарежете на филийки и изплакнете. С пулпата от тиквички ги поставете върху лист за печене, облицован с фолио. Подправете на вкус и олио. Разбърквайте.
Поставете пълнени тиквички между картофите. Върху каймата сложете заквасена сметана и настърган кашкавал. Покрийте съда с фолио, изпратете във фурната.
Първо изпечете тиквичките на 180 градуса 1 час. След това извадете фолиото. Поръсете с кашкавал сега цялото ястие. Гответе на същата температура за още 10 минути.
Харесва ли ви рецептата? Споделете мнението си с нас!