Всеки от нас е овкусявал ястия с лимон, без значение дали е професионален готвач или любител. Жълтият цитрусов плод присъства в рецептите за сладкиши, салати и различни видове блюда, но с това далеч не се изчерпва неговия потенциал.
Няколко капки лимонов сок могат да направят чудеса за авокадото, ябълката и банана. Неговата киселинност ще ги предпази от образуването на кафяви петна и ще ги съхрани по-дълго време.
Добавянето на няколко капки сок от лимон във водата, в която варите ориза ще предотврати неговото слепване.
Киселинността на лимоновия сок разгражда фибрите в месото, правейки го по-крехко.
Накиснете листата от маруля в купа със студена вода и добавете 1/2 чаена чаша лимонов сок. Приберете в хладилника за около 1 час, след което отцедете и нарежете.
Овкусява и трансформира ястията
Лимоновият сок изсветлява кремообразните ястия и освен това е отличен заместител на солта.
Добавете настъргана лимонова кора в захарта, за да я предпазите от слепване.
Предотвратява напукването на яйцата
Намажете черупките на яйцата с лимонов сок, преди да ги сварите. Той ще запази черупките им здрави, а вие ще имате перфектните твърдо сварени яйца.