Нямам време за губене, а много обичам тирамису и затова ще ви споделя моята домашна рецепта за най- вкусния и бърз десерт

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нямам време за губене, а много обичам тирамису и затова ще ви споделя моята домашна рецепта за най- вкусния и бърз десерт
Нямам време за губене, а много обичам тирамису и затова ще ви споделя моята домашна рецепта за...
54372
Нямам време за губене, а много обичам тирамису и затова ще ви споделя моята домашна рецепта за най- вкусния и бърз десерт
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е рецептата за супер лесно и много вкусно тирамису на италианската актриса Орнела Мути

Кой не обича да си подслади душата с едно парче вкусно тирамису ?! Едва ли са доста хората, които ще отговорят отрицателно. Но пък и са много домакините, на които не ни се занимава или все не ни остава време, за да се завъртим в кухнята за десерта.

Затова намерихме рецептата за едно наистина лесно и бързо за приготвяне тирамису и определено вярваме, че е вкусно, тъй като е по домашната рецепта на красивата италианска актриса Орнела Мути.

Кой ли не я помни в култовите комедии с Адриано Челентано, а и в редица други.

 

Вкусно и лесно тирамису по рецептата на Орнела Мути

Но сега няма да говорим за кариерата, а за нейната рецепта. Която е следната. За да приготвим нашето тирамису , ни трябват един пакет по-твърди бишкоти, няколко – близо 2-3 лъжички нескафе, които сме разтворили в хладка вода, един крем маскарпоне или ванилия (тук може по ваш избор, в зависимост от средства и предпочитания), купа счукани на едро орехи, канела и… малини/къпини.

Взимаме една тавичка и в нея подреждаме бишкотите, които предварително добре сме напоили в разтвореното във вода нескафе. Отгоре обилно намазваме с крема маскарпоне или крема ванилия, след това подреждаме горските плодове и накрая посипваме с орехите.

Всичко това се повтаря отново като втори ред – бишкоти, крем, плодове и орехи . А, когато свършим с реденето, посипваме тирамисуто с канелата.

Накрая го поставяме в хладилника и го оставяме да престои най-малко един час, за да се стегне и охлади. Тирамисуто се сервира и консумира студено, тъй като тогава вкусовите му качества са най-добри. Желаем приятен апетит и да си подсладите душите!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft