Нямах яйца, но това не ми попречи да направя супер вкусен кекс само с кисело мляко

вход през zajenata.bg
За Жената
Нямах яйца, но това не ми попречи да направя супер вкусен кекс само с кисело мляко
40959
Снимков материал: pixabay.com
Нямах яйца, но това не ми попречи да направя супер вкусен кекс само с кисело мляко

Класическият кекс е слабостта на всички любители на домашните сладкиши и не многот седене пред фурната. Много от нас са се сблъсквали с провали в сладкарския бранш и затова винаги залагат на любимия на вкички и до болка познат кекс. В крайна сметка, приготвянето му не е толкова просто. И да се предвиди дали ще се издигне или не, също е трудно. Необходимо е да вземете предвид температурата на всички съставки, да разбиете добре яйцата, да отделите белтъците от жълтъците. И тогава, може би ще стане перфектен.

Ако нямате достатъчно търпение да наблюдавате всички тънкости или просто не сте имали яйца в кухнята, не се притеснявайте. Днес ще ви кажем как бързо и лесно да приготвите великолепен кекс без яйца .

 

Съставки

Пшенично брашно 300 g

захар 150 g

кисело мляко 350 мл

Бакпулвер 2 ч.л.

Слънчогледово олио 130 мл

Ванилия 10 g

 

Приготвяне:

Първо пуснете фурната да загрее до 180 градуса, защото тестото се приготвя моментално.

Смесете киселото мляко, пресятото брашно, захар, растително масло и бакпулвера с ванилията. Разбъркайте добре тестото с размах. Опитайте се да не оставяте бучки, но бъркайте бързо, тъй като бакпулверът веднага реагира. Ако се поколебаете, кексът може да не се надигне. Вместо бакпулвер можете да използвате 1 ч.л. сода


Покрийте съда за печене с диаметър 22 см с пергамент и изсипете готовото тесто. Съдът за печене трябва да бъде покрит с пергамент, за да не се налага да стържете тестото дълго и досадно от стените на формата. 


Печете във фурна предварително загрята на 180 градуса, за 35-40 минути. Не забравяйте да проверите готовността с клечка за зъби


Охладете готовият кекс във формата. Ако приготвяте кексът за чай, тогава за красота можете да я поръсите с пудра захар. Приятен апетит!

Кексът без яйца не е по-лош от класическия, какво ще кажете? Рецептата помага, когато искате да приготвите набързо нещо сладко.

Между другото, не се колебайте да добавите сушени плодове в тестото, тогава кексът ще бъде още по-апетитен и ароматен

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft