Отлична рецепта с кайма , в която просто ще се влюбите! Крехко месце, а в средата - фантастична плънка. Соленият кекс с кайма по нашата рецепта е чудесна идея за празничното меню или жадувано разнообразие сред морето от кебапчета и кюфтета.
Пълнена кайма
Продукти:
кайма - 700 g
лук - 100 g
галета - 100 g
яйца - 1 брой
чесън - 2 скилидки
сол - 10 g
черен пипер - 5 g
Плънка:
бекон - 120 гр.
прясно сирене, крема сирене или извара - 200 g
нарязан кашкавал -100 гр
яйца - 3 броя
Форма с размер 24 × 7 см.
Приготвяне:
Омесете каймата с другите съставки и подправки.
Трябва да стане еднородна смес.
Намажете формата с масло и натиснете месото в нея.
Направете дупка в средата на месото.
Оградете "дупката" с филийки бекон.
В средата сложете прясното сирене.
Загладете, сложете филийки кашкавал отгоре.
Отгоре чукнете яйцата.
Печете на 180 °C / 30 минути.
Готово!