Няма да повярвате, че е възможно, преди да го видите! Как се прави яйце с жълтъка от външната, а белтъка вътрешната страна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Няма да повярвате, че е възможно, преди да го видите! Как се прави яйце с жълтъка от външната, а белтъка вътрешната страна!
32299
Снимков материал: pixabay.com
Няма да повярвате, че е възможно, преди да го видите! Как се прави яйце с жълтъка от външната, а белтъка вътрешната страна!

Японският готвач Яма Чахан показа в онлайн видео как като факир разменя местата на жълтъка и белтъка . Когато сваренто яйце се обели, виждаме антиприродна конфигурация - белтъкът е в сърцевината, а жълтъкът около черупката, пише в.

"Дейли Мейл", цитиран от "Труд". 

Смяната на разположението се постига, като се опакова цялото яйце с тиксо и се сложи в тесен дамски найлонов чорап. След като се дърпат едновременно двата му края, изтеглени като въженца, и яйцето бързо започва да се върти, като се постига нещо като йо йо ефект.

След това яйцето се пуска във вряща вода, както е опаковано с тиксото. След изваждането се поставя във вода с ледени кубчета.

Ефектът на размяната на местата се постига благодарение на обстоятелството, че жълтъкът е по-гъст от белтъка и при центрофугиране се залепва за черупката, а белтъкът остава в ядрото на яйцето.

Изненадата за гостите е гарантирана, дори ако яйцето не е въртяно достатъчно дълго време и не е станала размяната. Защото при обелването на черупката се вижда, че се е получило "бъркано" яйце. 

Loading the player...
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft