Пригответе тези пълнени чушки за обяд на вашите близки. Те не са класически чушки, каквито ги познавате.
Те са наистина фантастични и изключително прости за приготвяне. Ще се влюбите в тях след първата хапка - сигурна съм, защото рецептата е на повече от 50 години и я имам от моята баба! Ето необходимите продукти за най-вкусните Пълнени чушки на баба :
Бабините пълнени чушки
Продукти:
400 г мляно месо
10 зелени чушки
1 ситно нарязана глава лук
1 яйце
100 г ориз
сол, черен пипер, майорана
магданоз
3 лъжици олио или мазнина
1 литър доматен сос
Приготвяне:
Измийте чушките и отстранете вътрешностите. Сварете ориза и го оставете да изстине.
Смесете месото с лука, който сте запържили в олио в тиган до златисто. Добавете яйцето и подправете на вкус.
Напълнете чушките със сместа. Сложете ги в тенджера, залейте с доматения сос и варете, докато омекнат.
Да ви е сладко!