Няма нужда да сушите копър: има хитри начина да го съхранявате цяла зима и копърът е пресен като от градината:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Няма нужда да сушите копър: има хитри начина да го съхранявате цяла зима и копърът е пресен като от градината:
8211
Снимков материал: pixabay.com
Няма нужда да сушите копър: има хитри начина да го съхранявате цяла зима и копърът е пресен като от градината:

Можете да запазите свежия вкус на копър и неговия аромат. И за да не губи вкус, цвят и красота при замразяване. 

Споделям два прости метода: ето как трябва да съхранявате копър.

Метод 1.

Копър в масло

Това е най-концентрираният аромат на копър, който можете да измислите. И идеално се запазва.

Копърът не губи миризмата си, вкусът - напротив, се споделя с маслото - и самият той остава като свеж.

И ако добавите малко чесън, ще получите ароматно вкусно масло от чесън и копър. 

Може да се използва за дресинг за салати и картофено пюре, за топли ястия, сосове, риба и месо.

И просто го сложете на сандвич, на препечен хляб :)

Как се приготвя:

Копърът се нарязва - като за салата на ситно. 
Смелете със сол.
Добавете лимонов сок и растително масло. Смесете.
Сол - на вкус, като за салата - не повече от обикновено.

За буркан от 250 г наситнен копър - 1 ч.л. сол, 50-70 мл олио, сокът от 1 лимон, 2-3 скилидки чесън.

Ако приготвяме чесново масло, го стриваме със скилидка пресован или наситнен, счукан чесън.

Налейте растително масло, за да покриете всичко.

Съхранявайте в хладилник. Ако за дълго време, повече от месец, е по-добре да поставите бурканите във фризера.

И е най-добре да го приготвите в най-малките буркани - удобно е.

Метод 2. Замразяване

Можете да го замразите по различни начини.

Отдавна разбрах защо копърът не е ароматен и вкусен, когато е замразен, защо се губи вкусът.

Копърът не трябва да се мие:  той абсорбира вода. И - следователно, бързо "замръзва" и губи вкуса си при замразяване. И се покрива със скреж и лед. Не си мия копъра от градината 
Не е необходимо да се замразява на големи гроздове: замръзва бавно. Имате нужда от незабавно замразяване: тогава ще запази вкуса и красотата си.
Няма нужда да го опаковате в големи гроздове или в големи торби: изваждаме го от фризера няколко пъти - и това е всичко, копърът е покрит със скреж и лед.

И какво да правя с него?

Можете просто да го нарежете на ситно, да го смесите с малка щипка сол, да го опаковате в малки буркани или контейнери - и бързо да го замразите.
Или го сложете в малки торбички - неизмит, нарязан на ситно. Опаковките трябва да са малки и плоски.

По този начин копърът ще замръзне много бързо - и дори ще го добавите към салата: точно като пресен.

И най-важното. Размерът на опаковките е доста важен. Това изглежда като ненужен детайл, който не заслужава внимание.

В крайна сметка изглежда, че бързо изваждаме торба с копър от фризера. И през това време успява да се затопли - и в охладителя се покрива със скреж. И те губят целия чар на свежия копър. 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft