Необходими Съставки
ЗА ПАЛАЧИНКИТЕ
яйца - 2 бр
прясно мляко - 700 мл
брашно - около 400 г
сол
ЗА КРЕМА
извара - 400 г
сметана - 300 г заквасена
сирене - 150 г
желатин - 1 бр.
ЗА ПЛЪНКАТА
кисели краставички - 2 бр.
царевица - 100 г от консерва
колбас - 200 г шпек или по избор
яйца - 3 бр. сварени
чушки - 2 - 3 бр.
сирене - 100 г Мимолет или Чедър
ЗА ДЕКОРАЦИЯ
майонеза - 100 г
шпек
кашкавал - 100 - 150 г
яйца - 1бр. сварено
моркови
шунка
чедър
* мерки и количества
Начин на приготвяне
За форма 24 см
Разбийте яйцата с млякото. Добавете брашното и бъркайте до хомогенна смес. Добавете щипка сол и изпечете 13 палачинки. В купа смесете изварата, сметаната, натрошеното сирене и желатина, приготвен според указанието.
Във форма с разкопчаващи се страни подредете 6 от палачинките в кръг, така че да се застъпват и краищата им да са 1/3 навън. На дъното поставете още една палачинка. Намажете с част от крема и подредете нарязаните на кръгчета краставички. Похлупете с втора палачинка.
Намажете с крем и поръсете с царевицата. Поставете трета палачинка, намажете с крем и подредете кръгчета колбас/шпек. Сложете четвърта палачинка, намажете с крем и подредете кръгчета сварени яйца.
Сложете пета палачинка, намажете с крем и разстелете целите и разполовени чушки. Покрийте с шеста палачинка, намажете с крем и поръсете с настъргано сирене. Покрийте с последната палачинка и захлупете стърчащите краища.
Оставете тортата да стегне в хладилника за няколко часа. Освободете тортата от ринга и я обърнете обратно в поднос. Намажете я хубаво с майонезата, поръсете с настърган кашкавал и украсете по ваше желание