Мойте Рецепти
Няма никакво съмнение: тази феноменална шоколадова торта ще ви стане любимото лакомство. Ето защо: Трябват ви само две съставки, приготвя се лесно, изчезва за няколко минути и, което е особено важно, безбожно вкусен е!
Загрейте фурната на 170 ° C. Намажете тава с диаметър 15-18 см с олио.
Яйцата трябва да са на стайна температура. Разделете жълтъците и белтъците.
Накълцайте шоколада ситно и го разтопете на водна баня.
Разбийте белтъците на сняг.
Смесете разтопения шоколад и жълтъците.
В сместа с шоколада добавете половината от белтъците внимателно и бавно разбъркайте.
Постепенно добавете останалата част от белтъците и отново объркайте всичко добре.
Прехвърлете сместа в тортена форма. Ударете формата няколко пъти в плота, за да се спукат евентуалните балончета въздух.
Печете 30-40 минути. Проверете готовността с клечка за зъби.
Когато тортата се охлади, я извадете от формата.
Не се притеснявайте, ако е напукана и с намален обем.