Няма толкова крехко пилешко, рецептата, която ще заобичате от първата хапка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Няма толкова крехко пилешко, рецептата, която ще заобичате от първата хапка
Няма толкова крехко пилешко, рецептата, която ще заобичате от първата хапка
14188
Няма толкова крехко пилешко, рецептата, която ще заобичате от първата хапка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Нямаш представа какво да готвиш на партньора си, на децата си или на приятелите си? Представяме ви проста рецепта за пиле, която ще задоволи всички вкусове. 

 

Съставки, необходими за 4-ма души:

• 450 гр. пилешки гърди 

• 100 гр.

брашно

• 2 лимони

• 2 супени лъжици студено пресован зехтин

• 100 мл. пилешки бульон

• 2 супени лъжици масло

• 2 глави лук

• 1 чаена лъжичка сол

• 1 чаена лъжичка черен пипер

• пресен магданоз

 

Начин на подготовка:

1. Загрейте фурната до 200 градуса по Целзий.

2. Поставете брашно, сол, черен пипер и кората от един лимон в купа и разбъркайте. Потопете пилешките гърди в купата от двете страни.

3. Нарежете лука

4. Намажете със зехтин по-голям тиган и добавете пилешкото месо и запържете за около пет минути, докато едната страна получи златисто-жълт цвят.

5. Обърнете пилешката гърда от другата страна и в тигана добавете пилешкия бульон, маслото, чесъна и лимоновите филийки.

6. Поставете пилето във фурната с лука и го запечете в продължение на 10 до 15 минути, т.е. докато месото не бъде напълно приготвено.

7. Сервирайте пилешкото със соса от тигана и, ако желаете, добавете малко нарязан магданоз.

 

Съвет плюс: преди да използвате лимоните, измийте добре, за да премахнете замърсяванията и пестицидите от тях.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft