Австралия е толкова далеч от нас, че не знаем почти нищо за нейната кухня. За да научим малко повече за тази страна днес решихме да споделим с вас една рецепта от техните традиционни десерти
Те са предимно бисквитени торти , импрегнирани с шоколадов сироп и запечатани с кокосови стърготини. От този прост деликатес, всеки можеда полудее, защото вкуса му е запомнящ се и пристрастяващ
Необходими съставки:
яйца 3 бр.
захар 200 g
Слънчогледово олио 100 ml
кисело мляко 250 ml
бакпулвер или сода- половин чаена лъжичка
Ванилия 1-2 пакетчета
Пшенично брашно 250 грама
Какао на прах 1 супена лъжица
Черен шоколад 50 грама
Кокосови стърготини
Как да си го приготвите:
В купа комбинирайте яйца и 150 грама захар, добавете ванилията и разбийте с миксер за около 3 минути. Добавете 125 ml мляко и рабъркайте за още три минути.
След това добавете растителното олио, бакпулвера, брашното и разбъркайте тестото до гладка текстува
- Изсипете тестото в тавичка, покрита с хартия за печене
- Изпратете тавичката в предварително загрята фурна за 180 градуса за половин час.
- След като изпечете сладкиша, оставете да се охлади леко, след това го обърнете и внимателно извадете хартията.
- Останалото мляко и захар сложете в тенджера, поставете в тях какаото и шоколада. Дръжте на котлона, докато кипне, като разбърквате от време на време. Охладете кремчето на стайна температура.
- Нарежете сладкиша на 16 кубчета. Всяко кубче потопете в шоколадовия крем от всички страни, след това изтъркаляйте в кокосовите стърготини.
Ако рецептата ви е харесала, споделете с вашите приятели и ги направете съпричастни към този невероятно лесен и вкусен десерт!