Обикновеният печен картоф става мозък с малко добавки: дълбаеш, пълниш, печеш и после - пей сърце!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Обикновеният печен картоф става мозък с малко добавки: дълбаеш, пълниш, печеш и после - пей сърце!
Обикновеният печен картоф става мозък с малко добавки: дълбаеш, пълниш, печеш и после - пей сърце!
31334
Източник: gotvach.bg
Обикновеният печен картоф става мозък с малко добавки: дълбаеш, пълниш, печеш и после - пей сърце!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно няма да ви впечатлим, ако ви предложим просто печени картофи. Но с този малък трик ще ги превърнете не просто в нещо вкусно, а в истински шедьовър! Тези пълнени картофи с шунка и кашкавал са мечтата на всеки за нещо вкусно, бързо и лесно.

Опитайте ги веднъж и със сигурност ще повторите, че и потретите. Ето как се правят тези апетитни цървули от картофи:

Цървули от картофи или пълнени картофи с шунка и кашкавал

картофи с шунка и кашкавал

Продукти:

8 едри картофа

300 гр.шунка или филе/бекон

100 гр.краве сирене

100 гр.кашкавал

1 яйце

20 гр.масло

2-3 с.л.олио

чубрица, черен пипер, сол - на вкус

Приготвяне:

Измийте хубаво картофите, защото няма да ги белим. След това надупчете старателно с вилица и ги намажете с малко зехтин или олио. Увийте всеки картоф в алуминиево фолио, след което ги изпечете във фурна на 200 градуса за 1 час до готовност.

Готовите картофи издълбайте от горната страна внимателно с лъжица, така че да се оформи купичка. Във всеки издълбан картоф (цървул) поставете парченце масло. Нарежете месото на ситно, смесете го с натрошеното сирене, настъргания кашкавал и разбитото яйце. Овкусете с подправки по желание (опитайте на сол и добавете, ако е необходим). С тази апетитна смес напълнете издълбаните картофи. По желание може да добавите и издълбаната среда на картофите, но тогава прибавете и няколко лъжици заквасена сметана, за да не стане прекалено гъста плънката.

Подредете напълнените картофи в тавичка, отгоре сложете по още една малка бучка масло и ги запечете за 20-тина минути на 180 градуса. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft