Обикновени кифлички за делник и празник
15 Август 2015
13361
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр. брашно
125 мл олио
200 мл хладко прясно мляко
1 кубче прясна мая
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
100 мл кисело мляко
1 яйце за намазване
В хладкото мляко се поставят маята, захарта и малко брашно. Разбърква се добре.
Когато маята шупне, се добавят солта, течните съставки и хубаво се разбърква.
Добавя се постепенно брашното и се замесва средно меко тесто. Оставя се да втасва 20 минути.
След това се разделя на 30 топки.
Всяка топка се разточва на малка коричка, разрязва се (като на снимката) и се навива на еластична кифличка.
Подреждат се в тава, намазват се с разбито яйце, поръсват се със сусам и се пекат до зачервяване в загрята фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари