Обикновено хвалят мен, но днес зълвата обра точките! По-сочно пилешко не бяхме кусвали - оказа се, че рецептата била от телевизията!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Обикновено хвалят мен, но днес зълвата обра точките! По-сочно пилешко не бяхме кусвали - оказа се, че рецептата била от телевизията!
Обикновено хвалят мен, но днес зълвата обра точките! По-сочно пилешко не бяхме кусвали - оказа...
47830
Обикновено хвалят мен, но днес зълвата обра точките! По-сочно пилешко не бяхме кусвали - оказа се, че рецептата била от телевизията!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Хестън Блументал - невероятно талантлив самоук готвач, който обича да експериментира с всички видове продукти. Благодарение на любопитството и желанието ми да разбере химичните и физични процеси, които се случват по време на готвене, той измисля нови начини за готвене на познатите продукти.

Този кулинарен алхимик изобретил революционен  начин за приготвяне на пиле , което в резултат се получава невероятно сочно ! Факт е, че ако приготвите птица на висока температура, тя се свива и изчезват почти всичките й сокове. Ако температурата във фурната бъде умерена, пилето се изпича перфектно и запазва сочността си.

Продукти:

1 кг пилешко филе

1 л вода

4 с.л. сол

2 с.л.

масло

1 ч.л. морска сол

1/2 ч.л. чесън на прах

1/2 ч.л. черен пипер

1/4 ч.л. червен пипер

Приготвяне:

  1. Първо трябва да се маринова пилето. За да направите това, смесете 4 супени лъжици готварска сол с литър вода на стайна температура. Потопете филетата в разтвора в продължение на 15-30 минути. Ако имате достатъчно време, сложете филето в разтвора и пъхнете в хладилника за 4-8 часа.
  2. Подсушете го и сложете пилето в съда за печене.
  3. Покрийте филетата с разтопено масло и поръсете с морска сол и подправки.сочно пилесочно пиле
  4. Печете пилето в предварително загрята фурна на 90 градуса 35-45 минути.
  5. След това извадете пилето от фурната и оставете да "почине" за 45 минути.сочно пиле
  6. За апетитна златисто-кафява коричка пъхнете филетата за още 5-10 минути в предварително загрята на 260 градуса фурна.сочно пиле
Опитайте се да сготвите пилето така и ще се откажете да го готвите по различен начин!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft