Обичате ли диня? А искате ли да хапвате и през зимата от нея? Възможно е!
4 Юли 2018
18385
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Веднага след като зрелите дини се появят на пазара, нищо друго не искате да погледнете вече. Вкусната целулоза в огромни плодове те кара да ядеш парче след парче и да не спреш.
Но лятото толкова бързо минава, а заедно с него и сезонният сочен плод. Какво да правите цяла зима? Е сега ще ви шашнем за метод, който едва ли сте чували, но определено си струва да пробвате
Солени дини в буркани са идея, която ще ви изглежда малко странна. Но всички въпроси веднага изчезват, когато опитате.
Съставките
диня 2 кг
вода 1 л
оцет 70 ml
захар 3 супени лъжици
сол 1,5 супени лъжици
Подготовка
Смесете водата, захарта и солта.
Варете за 15 минути. Добавете оцет.
Разрежете динята на малки парченца. Поставете я в трилитров буркан.
Напълнете със саламура. Завъртете капачките и затворете добре. Завъртете с капака надолу. Оставете го, докато се охлади.
Не мисля, че някога сте пробвали толкова вкусно нещо, но определено няма да съжалявате. Динята има вкус леко на домат, но само, че по-сладък. За такова осоляване дори плодовете, които не са съвсем зрели и сладки, са подходящи . В буркана те стават просто перфектни. Изпратете линк към рецептата на приятелите си и те със сигурност ще ви благодарят!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари