Това кьопоолу с варени яйца става действително класика в жанра
Предлагаме ви рецептата за кьопоолу с варени яйца. Различен вариант на любимата ни и традиционна родна разядка. Лесно се прави, а става толкоз апетитно, че пръстите ще си изядете.
Лесно, различно и дори по-вкусно е това кьопоолу с варени яйца
Трябват ни два броя патладжани, две яйца, пет лъжици олио, четири скилидки чесън, един домат, половин връзка магданоз, оцет, сол на вкус.
Първо е необходимо да си изпечем на силен огън патладжаните, а после да ги обелим хубаво и да ги счукаме на пюре.
После си подправяме кьопоолуто с оцет отново на вкус. Разбъркваме доста хубаво и сипваме в чинийките за поднасяне на трапезата. Отгоре си украсяваме вкусотията с кръгчета от нарязания домат и ситно накълцан пресен магданоз.
Знаем, че всички българи обожават да си хапват вкусно кьопоолу. И затова пък има доста различни рецепти за направата му. Някои са с червени чушки, но има и със зелени. Има с домати, има и без домати. Тази рецепта с варени яйца обаче е една от малкото, които са наистина различни.
И, уверяваме ви, действително чудно вкусни. Яйцата придават някакъв още по-завършен и по-благ вкус на любимото кьопоолу. И сме напълно сигурни, че няма да можете да го оставите, докато не го изядете цялото.